Vervaardiging van champagne
Het Huis werd gecreëerd in 1927 door Maurice Doyard, die in 1941 medestichter was van het CIVC. Het Huis bevindt zich in het hart van de Côte des Blancs en de familiale "savoir-faire" wordt nu reeds sinds 4 generaties doorgegeven.
Sinds 1952 is de Moulin d'Argensole het kader waar het leven een doel heeft, waar men werkt en lief heeft en waar de generaties elkaar opvolgen om de Champagne en het familieleven de sleutelwoorden van welzijn te maken. De Moulin d'Argensole biedt zijn bezoekers de onschatbare luxe van een degustatie in een landelijk en hartverwarmend kader. In het hoogseizoen kunt u van een glaasje Champagne genieten in de tuin, in de schaduw van bomen die in bloei staan.
Kwaliteitsvolle ontvangst : Dit is het devies van Champagne DOYARD-MAHÉ.
Na de dosering wordt de kurk op de fles geperst, en start een nieuwe fase in het verouderingsproces. Zodra de kurk aangebracht is, wordt hij afgedekt met een capsule en een 'muselet' (ijzerdraadje dat de kurk in de fles houdt). Vervolgens worden de flessen geschud, en hun helderheid wordt gecontroleerd. Daarna worden ze opnieuw naar de kelder gebracht; binnen enkele maanden zullen ze verkocht worden. Alvorens de flessen de kelder verlaten, worden ze 'aangekleed' : de kurk en de muselet worden afgedekt met een voorgevormde aluminiumfolie, en met een kleurrijk bandje vastgeplakt. Op de fles komen twee etiketten: één aan de voorzijde en één aan de achterzijde.