Verzenden & Retourneren

Verzending en levering
Zendingen van Taste of Champagne kunnen worden verzorgd door Flespakket. Flespakket maakt deel uit van PostNL met een landelijk dekkend netwerk. De flessen worden in speciale, veilige verpakking verstuurd. Zodra je bestelling door Taste of Champagne is verwerkt, wordt deze overgedragen aan Flespakket.nl.

Flespakket kent de mogelijkheid om pakket te traceren door middel van een Track & Trace code. In de meeste gevallen wordt deze automatisch naar je e-mailadres verstuurd, zodra het pakket bij PostNL is ontvangen. Is dit niet het geval? Stuur ons een e-mail op info@tastechampagne.nl. Je krijgt de track & trace code binnen aanzienlijke tijd toegestuurd.

Daarnaast werken wij ook met DPD en standaard service van PostNL, deze leveranciers werken met dezelfde werkwijze en hiervan ontvangt u ook een Track & Trace code.

Alle bestellingen worden verzekerd verzonden. Dat is normaal want het risico ligt bij de verzender. Mocht er sprake zijn van vermissing of breuk dan vragen je wel om je medewerking en dit direct te melden met foto's in geval van breuk. 

Gratis verzending vanaf € 99,-
Wij berekenen binnen Nederland geen verzendkosten bij een bestelling boven de € 99.-. Dit geldt voor één adres. Voor ieder extra adres rekenen wij € 6,95 verzendkosten. Bij een bestelling onder de € 99.- zijn wij genoodzaakt om € 6,95 in rekening te brengen. (Eilandentoeslag: + € 7,50). 

Verzending België
Taste of Champagne levert ook Champagnes in België. Voor een verzending naar België bedragen de verzendkosten €14,95. 

Levertijd
Wanneer je je bestelling plaatst voor 16:00 uur, dan wordt je champagne dezelfde dag nog door PostNL of DPD ingenomen. Zij bezorgen jouw bestelling binnen Nederland de volgende dag, ook op zaterdag. Let wel op, PostNL & DPD levert niet op zondag en maandag. Wanneer je dus op zaterdag of zondag besteld, wordt je bestelling dinsdag bij je aangeboden.

Op feestdagen kan de verzenddatum afwijken. 
Bestellingen van Taste of Champagne worden bezorgd van dinsdag t/m zaterdag. Indien je niet thuis bent bij aflevering zal de koerier een kaart in de brievenbus achterlaten. Hierop staat een telefoonnummer van de koeriersdienst vermeld. Ook kan het voorkomen dat het pakket bij één van je buren wordt afgegeven. Uiteraard wordt je hiervan ook op de hoogte gebracht d.m.v. een kaart in uw brievenbus.
 
Levering op een ander adres dan het factuuradres
Tijdens het betalingsproces kun je in de laatste stap het mailadres van de ontvanger doorgeven én een persoonlijke boodschap noteren.
Via dit mailadres zal ontvanger een bericht ontvangen dat er een pakketje van Taste of Champagne naar hem/haar onderweg is en wanneer hij/zij dit kan verwachten. Ontvanger zal aan de bezorger moeten aantonen meerderjarig te zijn. Wordt het pakket geweigerd en komt het retour dan zijn de retourkosten voor eigen rekening. Laat het daarom de ontvanger weten dat er een cadeau onderweg is; dat is al verrassing genoeg.
Wanneer je het pakket op een ander adres laat bezorgen dan het factuuradres én de geadresseerde een andere naam heeft gaan wij er van uit dat het een cadeau betreft en laten de pakbon achterwege. De factuur wordt niet meegestuurd omdat je die automatisch per e-mail ontvangt na het plaatsen van je bestelling.

Je kunt een persoonlijke boodschap aan toevoegen die wij op het kaartje noteren; dat is wel zo leuk! Deze persoonlijke boodschap laat je dan achter via het commentaarveld dat je tegenkomt bij het doorlopen van het bestelproces.

Ben je deze vergeten? Stuur hem dan zo snel mogelijk per e-mail naar ons toe onder vermelding van je ordernummer. We sturen je ook een herinnering hiervoor.

Retourneren
Bij Taste of Champagne heb je het recht om je bestelling ten dele, dan wel in zijn geheel aan ons te retourneren. Consumenten krijgen van ons 14 kalenderdagen bedenktijd na ontvangst van de bestelling. Indien je toch niet tevreden bent met je bestelling kun je deze aan ons retourneren. Stuur ons een mail en wij maken een retourbevestiging aan en sturen deze naar je op.
Je dient hiervoor de doos te adresseren en deze af te leveren bij een PostNL of DPD punt bij jou in de buurt. Bij het (ten dele) retourneren van je bestelling betaal je € 6,95 verzendkosten per doos.
De producten die aan ons geretourneerd worden dienen in originele staat te zijn en voorzien van de originele labels en etiketten. Na ontvangst in ons magazijn zullen de geretourneerde producten worden geïnspecteerd. Als de producten ons in goede staat hebben bereikt zullen wij overgaan op creditering. Je kunt het aankoopbedrag binnen 7 werkdagen op je rekening verwachten.
Onvoldoende of niet gefrankeerde retourzendingen worden door ons niet aangenomen. Als je buiten de gestelde voorwaarden een artikel terugstuurt dan komt de betalingsverplichting niet te vervallen.
Het risico van breuk, beschadiging en vermissing ligt bij de afzender. Bij retouren ligt dat risico bij de klant. Het advies is dan ook om altijd aangetekend en verzekerd te verzenden en het track&trace bewijs te bewaren.

Levertijden grote orders
Grote aantallen worden in overleg op een specifieke voorkeursdatum afgeleverd. Hierbij volgt geen track & trace of tijdvakopgaaf. Het is dus belangrijk dat er tijdens kantooruren iemand aanwezig is om de champagne in ontvangst te nemen. De wijze van vervoer is afhankelijk van het volume waarbij we mogelijk van andere vervoersdiensten gebruik maken dan DPD/Vinologix. Je wordt daarover in kennis gesteld.